
دیدگاه روانشناسان دررابطه با رشد کودک
مقالهی حاضر پس از بررسی اجمالی برخی نظریههای موجود دربارهی رشد زبان کودک، ازجمله نظریههای رفتارگرا، فطری نگر و نقش نگر، بهطور اخص دیدگاه ویگوتسکی دربارهی رشد زبان و تفکر و ارتباط آنها با یکدیگر را، مورد مطالعه قرار داده است.
بررسی دو مفهوم عمدهی نظریهی وی، یعنی منطقهی مجاور شد و میانجی گری، روشن کرده است که این دو مفهوم در روند آموزشی فلسفه برای کودکان سودمند است.
این مقاله، هم خوانی نظریهی ویگوتسکی با مبانی فلسفه برای کودکان، مسیلهی آموزش کودکان، نقش آموزش در بهبود روندهای فکری کودکان و نقش اجتماعی زبان در پیشبرد تفکر کودکان را، از جنبههای گوناگون مورد بحث قرار داده است.
بهنظر نویسنده، بررسی نظریات ویگوتسکی درک درستی از ضرورت آموزشی فلسفه به کودکان به دست میدهد و پایههای علمی آموزش فلسفه به کودکان و تطابق روشهای آموزش آن با نظریههای علمی را روشن میسازد.
از طرف دیگر، نوزاد انسان با کمترین تواناییها و امکانات( نظیر بازتابها) به دنیا میآید و به مراقبت زیاد و شدیدی نسبت به سایر موجودات نیاز دارد( برای مثال در نظر بگیرید که چگونه گوساله گاو پس از به دنیا آمدن روی پای خود میایستد، ولی نوزاد انسان حتی نمیتواند سر خود را راست نگه دارد ). ابن مراقبت توسط پدر و مادر در وهله اول و توسط اطرافیان و جامعه در وهله دوم اعمال میشود، ولی این مراقبت بدون آگاهی، دانش و آموزش شیوههای فرزند پروری صحیح امکان ندارد و اهمیت روان شناسی کودک نیز از این دو موضوع( زمان طولانی رشد کودکی و شیوههای صحیح فرزند پروری) ناشی میشود.
در واقع انسان حدود ١۸ سال اول زندگی خود را در حال رشد و تکامل در ابعاد مختلف است و این زمان طولانی و با اهمیتی در زندگی انسان است.
از طرف دیگر، نوزاد انسان با کمترین تواناییها و امکانات( نظیر بازتابها) به دنیا میآید و به مراقبت زیاد و شدیدی نسبت به سایر موجودات نیاز دارد( برای مثال در نظر بگیرید که چگونه گوساله گاو پس از به دنیا آمدن روی پای خود میایستد، ولی نوزاد انسان حتی نمیتواند سر خود را راست نگه دارد ). ابن مراقبت توسط پدر و مادر در وهله اول و توسط اطرافیان و جامعه در وهله دوم اعمال میشود، ولی این مراقبت بدون آگاهی، دانش و آموزش شیوههای فرزندپروری صحیح امکان ندارد و اهمیت روان شناسی کودک نیز از این دو موضوع( زمان طولانی رشد کودکی و شیوههای صحیح فرزندپروری) ناشی میشود.
منبع : دیدگاه روانشناسان دررابطه با رشد کودک
نظرات شما عزیزان:

