
پیشگیری از جرائم
مهارت و ابزار لازم برای ارتکاب جرم.
این علل عبارتند از: ١- خلاهای قانونی.
۲- عدم هماهنگی دستگاههای مرتبط .
۵- غرور و خودخواهی و کنجکاوی افراد.
در این رهگذر روشهای پیشگیری همانند خود جرم،گونههای متعددی را شامل میشوند،گونههایی که حسب مورد ابعادی فردی،اجتماعی،اخلاقی،فرهنگی و آموزشی و در گام نهایی کیفری به خود میگیرند،به واقع آن گاه که شیوههای غیر کیفری از حفظ ارزشها ناتوان هستند،از قویترین ابزار یعنی کیفر استمداد میشود،بدین معنا که قوانین کیفری وضع میگردند و مرتکبان اعمال مجرمانه مجازات میشوند، تا از بزهکاریهای آتی مجرم متحمل کیفر و سایر افراد جامعه جلوگیری به عمل آید و در همین نقطه است که پیوند بازدارندگی و پیشگیری،جشن گرفته میشود.
حمایت از بزه دیدگان بالقوه جرایم، ایجاد احساس امنیت عمومی از طریق حضور در سطح شهر و اماکنی که احتمال وقوع جرم در آن وجود دارد دریافت گزارشهایی راجع به ارتکاب یا احتمال ارتکاب جرایم، حضور در صحنههای جرم یا محتمل به بزهکاری – ارایه خدمات مشاوره و راهنمایی به شهروندان در زمینههای امنیتی و پیشگیری از جرایم – ارایه برنامهها و طرحهای امن سازی محلهها و محیطهای خاص شهری در مقابل مجرمان حرفه ایی – ارایه پیشنهادات علمی و سازنده برای اصلاح ساختارهای جرم خیز و تصویب قوانین متناسب به مقامات ذیصلاح،تهیه آمار جرایم اعم از شروع به جرم، جرایم تام،عقیم و محال به تقکیک جرایم علیه اشخاص اموال و امنیت.
هدف پیشگیری اجتماعی از جرم ایجاد هماهنگی میان نهادهای مربوط در زمینه مقابله با عوامل اجتماعی جرم است.
این عوامل اجتماعی جرم میتواند شامل نابرابری در بهره مندی از فرصتها و امکانات، فقر، بیکاری و .
.. باشد تا کوشش برای ایجاد محیط مساعد به منظور رشد فضایل اخلاقی و تقویت باورهای دینی، کمک به تاسیس و تقویت نهادهای غیر دولتی، انجمن ها، تشکلهای مردمی و .
... پیشگیری از جرم و توسعه فرهنگ پیشگیری مشارکتی و جلب مشارکتهای مردم برای سرمایه گذاری نیز در مقوله پیشگیری اجتماعی جای میگیرد.
منبع : مقاله پیشگیری از جرائم
نظرات شما عزیزان:

