
دیدگاه روانشناسان دررابطه با رشد کودک
از طرف دیگر، نوزاد انسان با کمترین تواناییها و امکانات( نظیر بازتابها) به دنیا میآید و به مراقبت زیاد و شدیدی نسبت به سایر موجودات نیاز دارد( برای مثال در نظر بگیرید که چگونه گوساله گاو پس از به دنیا آمدن روی پای خود میایستد، ولی نوزاد انسان حتی نمیتواند سر خود را راست نگه دارد ). ابن مراقبت توسط پدر و مادر در وهله اول و توسط اطرافیان و جامعه در وهله دوم اعمال میشود، ولی این مراقبت بدون آگاهی، دانش و آموزش شیوههای فرزندپروری صحیح امکان ندارد و اهمیت روان شناسی کودک نیز از این دو موضوع( زمان طولانی رشد کودکی و شیوههای صحیح فرزندپروری) ناشی میشود.
تعریف روانشاسی کودک چیست؟ شیوههای صحیح فرزند پروری، نحوه تعامل و روابط مناسب با فرزندان از مهمترین موضوعات برای روانشناسی کودک میباشد.
نوزاد انسان در میان سایر موجودات عالم طولانیترین زمان را نیاز دارد که قابلیتها و تواناییهای خود را پرورش و آشکار سازد.
رشد یک فرایند چند بعدی است.
کودکان در سنین مختلف نیازها و اولویتهای مختلفی دارند.
روانشناسی کودک یکی از مهمترین و پر کاربردترین شاخههای علم روانشناسی است.
شاخه روانشناسی کودک به بررسی روند رشد اخلاقی، اجتماعی کودک به صورت همزمان با رشد جسمانی او میپردازد.
استفاده از مشاوره متخصصان روانشناسی کودک و نوجوان در سنین اولیه رشد و شکل گیری شخصیت میتواند منجر به افزایش توانمدیهای شخصی افراد در مواجه با مشکلات و سختیهای احتمالی زندگی شود.
روانشناسان و متخصصان روانشناسی کودک و نوجوان بر این باورند که در مواجه با برخی موارد و در آستانه برخی از مراحل زندگی کودک مشاورههای روانشناسان کودک میتواند تاثیرات مثبت به سزایی در عبور موفق کودکان از این بحرانها داشته باشد .
دوره سنی کودکی، تاثیر غیر قابل انکاری در سنین بالاتر و بزرگسالی افراد در زمینههای رفتاری و اخلاقیشان دارد.
این موضوع همواره مورد توجه روانشناسان و محققان بوده است.
نظریههای متعدد و گوناگونی مانند نظریه محیط غنی- محیط فقیر و نظریه اثر پروانهای در زمینه روانشناسی کودک و رشد کودک و.. همگی گواه اهمیت این دوره در زمینه روانشناسی اند.
نظرات شما عزیزان:

