
-
مقاله مهارت های زندگی
-
بسیاری از افراد در رویارویی با مسایل زندگی فاقد توانایی لازم هستند و همین امر آنان رادر مواجهه با مشکلات و مسایل روزمره زندگی ناتوان و آسیب پذیر ساخته است و بسیاری از این مشکلات و اختلالات ریشههای روانی – اجتماعی دارند .
انسانها برای مقابله سازگارانه با موقعیتهای تنش زا و کشمکشهای زندگی، نیاز به آموختن برخی از مهارتها را دارند، یکی از موثرترین برنامههایی که به افراد کمک میکند تا زندگی بهتر و سالم تری داشته باشند، برنامهی آموزش مهارتهای زندگی است .
و باعث میشود که آنان مسیولیتهای مربوط به نقشهای اجتماعی خود را پذیرفته و بدون صدمه زدن به خود و دیگران با چالشها ومشکلات زندگی روبرو شوند، انتخابها و رفتارهای سالمی در سراسر زندگی داشته باشند .
در این مقاله میخواهم این ادعا را اثبات کنم.
یکی از شروط لازم برای موفقیت، وجود ابزار و امکانات کافی براساس حرفه یا شغل مورد نظر است.
نیک میدانیم که موفقیت، منجر به افزایش اعتماد به نفس، عزت نفس، لذت از کار و زندگی، آرامش، رفاه، افزایش کیفیت ارتباطات، تحصیل و امثالهم میگردد.
بنابراین همه این موارد وابسته به وجود ابزار و کسب مهارت لازم است.
به عنوان مثال یک مهندس کامپیوتر، به مانیتور، کیس، موس و اینترنت نیاز دارد؛ تا بتواند به اهداف خود برسد.
یک نویسنده به قلم و کاغذ نیاز دارد.
حال اگر بخواهیم گام را فراتر از حرفه و شغل گذاشته و عمیقتر به موضوع نگاه کنیم این سوال مطرح میشود که برای افزایش لذت زندگی چه ابزارهایی لازم است ؟پاسخ به این سوال به قدری اهمیت دارد که در سال ۱۹۹۴ سازمان بهداشت جهانی( WHO) عنوان کرد که همه انسانها برای مقابله با چالشهای روزمره نیازمند یادگیری مهارتهای زندگی هستند.
سازمان جهانی بهداشت مهارتهای زندگی را چنین تعریف نموده است: توانایی انجام رفتار سازگارانه و مثبت به گونهای که فرد بتواند با چالشها و ضروریات زندگی روزمره خود کنار بیاید.
[۱] در تعریف دیگر میتوان مهارتهای زندگی را مجموعهای از مهارتها و شایستگیهای فردی و گروهی دانست که افراد برای زیستن در هزاره جدید به آن نیازمند میباشند.
همزمان با یادگیری تسلط و استقرار، در این مهارتها فرد علاوه بر رسیدن به آرامش و تعادل در زندگی فردی و اجتماعی به ایفای نقش در زندگی خود میپردازد.منبع : مقاله مهارت های زندگی
نظرات شما عزیزان:

